maandag 22 juni 2015

22.06 C-day 8

Vandaag is week 2 van start gegaan. We staan nu een 600tal km dichter bij ons doel. Al 1 week geschiedenis geschreven en iets om naar terug te kijken. Een week vol nieuwe ervaringen en uitdagingen. Op weg met een gezel en verder een fiets, tent en 4 tassen elk. Dit zijn onze bezittingen, niks meer. En voor alles wat we hebben moeten we zorg dragen, daar absoluut noodzakelijk voor onze tocht. Wat we wel in overvloed hebben is tijd, veeel tijd.  De ganse dag fietsen geeft de luxe om te denken, dromen, kijken, zonder tijdsdruk. Zo was Peter zich deze namiddag op de fiets aan het inbeelden hoe zijn toekomstige kleindoczich er zou uitzien. Gisteren reden we over de A1 richting Bordeaux, waarvan foto, normaal een autorit goed voor minstens 4 uur rijstress. Nu dacht Peter: "dat is iets voor binnen 5 dagen of misschien wel 7, we zien wel". Wat een zalig gevoel. De kern van pelgrimeren.
Verder hebben we deze week geleerd met elkaar om te gaan in andere omstandigheden, zoals bij vermoeidheid, de weg kwijt enz... Op de camping lijken we echte routiniers en zijn we al volledig op elkaar ingespeeld. We weten precies wat we alleen kunnen en waar we elkaars hulp nodig hebben bij het opzetten van de tenten.
Of hoe in minder dan een week we in ons nieuwe leven al nieuwe routines inbouwen.
Welke andere invloeden deze tocht nog op ons zal hebben maakt me benieuwd en is stof voor de volgende 5 weken.
Ter afsluiting, vandaag 87 km gereden in droog weer maar met sterke tegenwind. We zitten in een prachtige gite op ongeveer 50 km boven Tours.

3 opmerkingen:

  1. fijne verhalen, fijne plaatjes: dank voor het delen!
    (niet alles vertellen zodat je nog iets overhoudt voor een gezellige dia-avond ergens in Lennik...)

    fijn vervolg van de pelgrimstocht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Chaque jour est un plaisir de vous lire et de partager vos émotions. Quelle belle histoire. Courage.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Man,man, als ik dat zo lees lijken jullie wel Statler en Waldorf van de Muppet show ;-). Nu serieus, jullie zijn super goed bezig en nu het doet ons even stilstaan bij het feit dat tijd een luxe is. Neem er jullie tijd voor en geniet ervan. De Loire-wijnen zijn al een goed begin maar er liggen nog druivensapjes op jullie te wachten. Geef er een lap op!
    Groetjes uit Sterrebeek

    BeantwoordenVerwijderen