dinsdag 23 juni 2015

23.06 C-day 9

Deze ochtend zijn we vertrokken onder een stralende blauwe hemel met een zachte frisse bries. De natuur is dan op zijn mooist. Alle kleuren en geuren komen tot hun recht. We voelden ons als god in Frankrijk op de fiets en heel dicht bij de natuur. Na een 2tal uur aangekomen in een klein dorpje waar het net de lokale marktdag was. Met zicht op de markt hebben we onze dagelijkse "cafe au lait" genuttigd. Daarna onze tocht verder gezet door de eerste wijnvelden van de Vouvray.
Rond de middag zijn we dan in Tours aangekomen. Prachtige stad.
Boven op de brug over de Loire hebben we afscheid genomen van het eerste van de 3 routeboekjes die ons tot in Santiago moeten brengen, een nieuwe mijlpaal in onze pelgrimstocht. Of nog anders bekeken, wie Frankrijk van noord naar zuid kruist, moet 4 rivieren over: de Somme, de Seine, de Loire en de Gironde. 3 van de 4 zijn gedaan, one to go!  Deze verhouding klopt niet in km. We weten het maar het voelt toch goed 😉.
Het gaat vooruit, het gaat verbazend goed vooruit... zou Raymond zingen, en dat is ook zo. Maar de km gaan niet zomaar. Goede benen, slechte benen of volledig leegrijden zijn uitdrukkingen die ondertussen reëel inhoud hebben gekregen. Het is zoals ze zeggen bij de beste voetbalploeg van het land "no sweat no glory".
Als bewijs hiervan hebben we vandaag in totaal 99,9 km gereden en zitten nu op de camping te smullen van een opgewarmde paella met..... een heerlijke Vouvray natuurlijk.
Cheers!!

1 opmerking:

  1. Rik en Peter,

    Wij dachten dat ze bij de beste voetbalploeg van het land als slogan "nie neute, nie pleuje" hadden ;-), overigens evenzeer van toepassing op jullie fantastische prestatie.

    Keep up the great work and the fun!

    Lieve en Kristiaan

    BeantwoordenVerwijderen