zaterdag 27 juni 2015

26.06 C-day 12

Na onze rustdag in Poitiers, een onderhoudsbeurt voor de fietsen en een vroeg ontbijt, staat ons moreel even schitterend als de ochtendzon. Dit wordt zonder twijfel een topdag!
Helaas ....
Reeds na enkele kilometers stijle klim uit het dal van Poitiers herbeginnen de problemen met Peters' fiets die spontaan begint af te remmen. Zowat de hele dag moeten we regelmatig stoppen om één en ander bij te regelen.
En de vakantiedag van gisteren is de benen van Rik niet goed bekomen. Hij beleeft op fysiek vlak zowat de slechtste dag tot nog toe.
Alsof dat niet volstaat hebben we beiden last van de loodzware hitte tot 30 graden. En het windje dat afkoeling brengt, speelt bij momenten ook wel in ons nadeel.
Toch maakt de ervaring van de voorbije dagen, dat de dag zonder spanning verloopt. We hebben zelfs oog voor de poëzie, geschreven ergens op een stopplaats langs het dal van  de Clouère:
"Clouère, belle rivière aux eaux vives
Sineuse palpitante et furtive
Enlaçant de méandres bourgs et châteax
Sous les frondaisons au pied des coteaux"
(Gilbert  Habrioux)
En de dag kan niet meer stuk als we 's avonds uitstekend tafelen en nog wat filosoferen op een prachtig terras in het even prachtige Nanteuil-en-Valée. Voor de prijs moesten we het niet laten, temeer daar de gemeentelijke camping gratis is voor pelgrims (en er was trouwens geen kat aan wie we hadden kunnen betalen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten