zaterdag 18 juli 2015

18.07 C-day 34

Je huurt 's namiddags een basic kamertje dat uitkijkt op een nagenoeg uitgestorven, smal straatje. En wat blijkt 's avonds? Het straatje in kwestie transformeert zich traag maar zeker tot één van de centrale assen van het nachtleven ... Dankzij mijn oordopjes ben ik dan toch na 2u30 in slaap gesukkeld, slechts sporadisch nog gewekt door de meest luidruchtige nachtbrakers.
Ontbijt beperkt tot 1 croissant want vandaag geen fietsdag, maar de meeste ontbijtkoeken zijn hier bordvullend. En nadien direct een andere slaapstek gezocht. Heb die met enig moeite ook gevonden; de verjaardag van ons aller Jacob komt er aan en dan zijn het hier hoogdagen; hij is immers de patroonheilige van heel Spanje.
De vandaag zwaar bewolkte maar mooie stad op mij laten afkomen, op gevoel af gewandeld zonder stadsplan. In enkele van de meest strategisch gelegen straatjes en pleinen kent de merchandising van de Camino haar hoogtepunt: tracht je een cocktail voor te stellen van de Brusselse Beenhouwersstraat, de Atheense Plaka en de Barceloneese Ramblas. Maar stel je intussen ook voor dat daarbuiten de stad haar authentiek karakter heeft kunnen bewaren en baadt in een eeuwenoud sfeertje op smaak gebracht met Galicisch (Keltisch) temperament.
De rustdag was nodig na de voorbije 3 zware dagen maar 't kriebelt nu reeds om morgenochtend richting Fisterra te vertrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten